Hoe we werken

KidsTennis is het Tennis Vlaanderen-opleidingsconcept voor kinderen van 3 tot 12 jaar. De opleiding bestaat uit 5 kleuren waarbij elke kleur voor een bepaald vaardigheidsniveau staat. Per kleur stijgt de moeilijkheidsgraad, worden de terreinen groter en de tennisballen zwaarder.

Onze winterlessen starten op maandag 28 september en lopen over 20 weken.

Inschrijven voor de nieuwe winterlessenreeks kan enkel online via het inschrijvingsformulier.

MULTIMOVE: < 6 Jaar

Multimove voor kinderen biedt een gevarieerd bewegingsprogramma aan, waarin de focus op de algemene ontwikkeling van vaardigheden ligt en waarbij de sporttak niet noodzakelijk onmiddellijk herkenbaar is. De fundamentele bewegingsvaardigheden zijn van cruciaal belang en moeten al op jonge leeftijd geprikkeld worden. Dat gebeurt op een pedagogisch verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier. Tijdens Multimove in Tc Players wordt op een speelse manier de brug gemaakt met Kidstennis wat deze formule uniek maakt in de regio. Multimove legt de focus op de algemene ontwikkeling van vaardigheden ligt en een sporttak niet meteen herkenbaar is. Door kinderen in uitdagende bewegingssituaties te plaatsen waarbij ze ervaringen opdoen in de 12 bewegingsvaardigheden, wordt hun motorische ontwikkeling geprikkeld.

WIT: < 3 tot 5 jaar

In deze kleur gaan kinderen op een plezierige manier bewegen en spelen in een tenniswereld. Ze beleven plezier en maken vriendjes. De algemene motorische vorming wordt gestimuleerd met coördinatie-oefeningen en algemene bewegingservaring met een eerste aanzet voor de verschillende technieken.

Blauw: 5-6 jaar

Vanaf de leeftijd van 5 jaar maken de kinderen de overgang naar het Blauwe KidsTennisverhaal. Een wereld waarin ze meer gerichtje tennisspelletjes spelen die hen klaarmaken om een goede zender en ontvanger te worden. ‘Blauw’ wordt opgedeeld in Blauw 1 en Blauw 2. (eerste niveau is Blauw 1, volgende niveau is Blauw 2).

Rood: 7-8 jaar

Kinderen maken de overgang naar Rood op een gemiddelde leeftijd van zeven of acht jaar. Op dat moment zijn ze klaar om wedstrijden te spelen. Ze kennen de regels van het spel en slagen erin om met een tegenstander van een gelijkaardig niveau een rally te spelen. ‘Rood’ wordt opgedeeld in Rood 1 en Rood 2. Eerste niveau is Rood 1, volgende niveau is Rood 2).

Oranje: 9-10 jaar

In het Oranje niveau wordt het tennisspel uitgebreid naar een miditerrein. Ze leren vaardigheden om het volledige terrein te benutten en hoe ze letterlijk ‘met de voeten van de tegenstander kunnen spelen’. Het tennis spelen lijkt hier al wat meer op datgene dat we op tv kunnen bewonderen. We verfijnen onze slagen en leren slim te spelen. ‘Oranje’ wordt opgedeeld in Oranje 1 en Oranje 2. (eerste niveau is Oranje 1, volgende niveau is Oranje 2).

Groen: + 10 jaar

We evolueren tot een complete speler en leren de juiste keuzes te maken. Tennissen gebeurt dan met een overgangsbal (stage 1) op een 21 meter tennisterrein.

GEEL

We evolueren tot een volwaardige tennisspeler en leren goede keuzes te maken. Tennis wordt hier gespeeld op een volledig maxiterrein met een harde bal.

De opleiding is gericht op 3 doelgroepen:

  1. De spelers die verder doorstromen vanuit KidsTennis Groen
  2. Nieuwe spelers die willen starten met tennis op latere leeftijd
  3. Competitiespelers, die interclub en regelmatig tornooien spelen

Meerdere lesuren per week in combinatie met conditietrainingen: op aanvraag

Er kan ook steeds gekozen worden voor privé-les, in duo of met 3 personen

Week voor 18u(30)Week na 18u(30) en weekend
privé10401120
2 personen520560
3 personen395435
4 personen320360

    

Optioneel: Conditietraining

We voorzien voor alle jeugdspelers de mogelijkheid om deel te nemen aan conditietraining op dinsdag om 17u of 18u voor oranje en recreatieve groene en gele spelers. Op zaterdagnamiddag is er conditietraining voor competitiespelers (uur nog te bepalen).

De conditietraining wordt gegeven door gediplomeerde conditietrainers.

Recreatief op dinsdag: 160 euro

Competitief op zaterdag: 170 euro